lördag 17 november 2012

Den vindlande vägen och den lilla grodan
Willa Holma är ett nytt förlag och deras allra första bok; Den vindlande vägen och lilla grodan med text av Linda Fridh och illustrationer av Jutta Falkengren utgavs nu i oktober.

Falkengrens illustrationer ger mig en idé av sjuttiotalet då jag växte upp. Det är en skön grön värld, som påminner mig om bilder ett av mina  barndoms nattlinnen och tjeckiska tecknade barnprogram. Det handlar väl om formspråket, men det är inte mossigt, utan snarare klassiskt. Därför känns det som en modern bilderbok.

Boken öppnar dörrar, får mig att ramla in i en värld för obegränsad fantasi och möjligheter. Berättelsen handlar också om den vindlande vägen där grodan tar sig fram. En väg som man inte kan och som tar oss bl.a. till himlen, under lejon, maränger och simbassänger. Ord och illustrationer bjuder på en balanserad humor. Det är skickligt eftersom om idén presenterad på fel sätt, med fel tilltal likaväl skulle kunna känts både motbjudande och och hurtfrisk. Men resultatet är lockande och vilsamt. En länk till Jutta Falkengrens blogg finns här
/Karin
Inga kommentarer: