onsdag 25 september 2013

Händer på Bokmässan

Möt oss på Bok och biblioteksmässan i vår monter A:02:10. Dit kan du komma för att köpa en lotter i vårt populära lotteri, få information om vår förening m.m. På lördag klockan 14.30 överlämnar Erika Hedman de av föreningen förvärvade bilderna till den fotografiska bilderboken Den finaste skatten


På torsdag klockan 13.00-13.34 i sal J1 kan du delta i ett program om den moderna skönlitterära bilderboken som konstart. I seminariet deltar Gro Dahle, Gunna Grähs, Ulla Rhedin, Lena Eriksson med moderator Eva Fred från Kultur i Väst. Föredraget heter En fanfar till bilderboken* apropå boken med samma titel som ges ut av Alfabeta förlag i samarbete med Nordiska Akvarellmuseet.

Barn under 6 år kommer in gratis i målsmans sällskap.
Barnens Torg på Bokmässan i år genomsyras av ett afrikanskt tema. Bland annat finns sydafrikanske illustratören Piet Grobler på plats för att pyssla och teckna med barnen.

*En fanfar till Bilderboken släpps den 8 november på Nordiska Akvarellmuseet i samband med ett spännande heldagseminarium  med chans att möta medlemmar från Fanfarens skribentgrupp, nordiska bilderboksskapare, Ulla Rhedin och representanter för högskoleutbildningar och den prisbelönade belgiska bilderboksskaparen Kitty Crowther. För närvarande pågår utställningen Bilderbokens nya skepnader på Nordiska akvarellmuseet.

/Karin

Inga kommentarer: