tisdag 17 november 2015

Välkommen till Barnboksbildens vänners adventsmöte

Måndagen den 7 december kl. 19.00

I mörk adventstid möts vi, tänder ljus och njuter inomhus av värme och dofter från hyacint, bak och kryddor. Denna kväll bjuds ni att tillsammans med andra bildvänner samlas kring kaffe, lussekatter, pepparkakor, clementiner och godis.

Efter denna inledning får vi lyssna till författaren och illustratören Anita Steiner som sedan många år är medlem i vår förening. Hon deltog i åtta år i utgrävningen av Ostindiefararen Götheborg och dokumenterade fynd och människor.

"Det blev en bok, sedan flera, på grund av Ostindiefararen Götheborg" är rubriken på hennes föredrag. Hon visar bilder från utgrävningen och berättar om hur hon arbetade med illustrationer och text till boken Jacob seglar till Kina.

Boklotteri

Efter föreläsningen går vi en trappa ner och intar traditionsenligt skinksmörgås och julmust/vatten.
Platsen för mötet är välkänd för de flesta, nämligen gamla Hovrätten, Olof Wijksgatan 6. Aftonen kostar 150kr för medlemmar, 170kr för gäster och 100kr för studenter.

Anmälan sker senast lördagen den 5 december till Margareta Dahlström, tel 16 93 70 eller e-post mg.dahlstrom@comhem.se eller till Magnus Sjöberg e-post magnus.sjoberg@afh.goteborg.se

Varmt välkomna!
Styrelsen

Inga kommentarer: