söndag 6 februari 2011

Tre utställningar

Just nu visas Owe Gustafsons elefalfabet på Seriegalleriet i Stockholm. Vad för något, undrar ni? Jo, alla minns vi väl Fem myror är fler än fyra elefanter? Alla elefanter från A till Ö går att beskåda på utställningen. Den pågår till och med den 15 februari.

Därefter kan du som har möjlighet snart göra ett återbesök för då är det dags för Helena Willis att ställa ut sina bilder till LasseMajas detektivbyrå. Utställningen öppnar den 19 februari.

LasseMajas detektivbyrå kan man just nu ta del av också i museisammanhang. Arbetets museum har i samarbete med Kommunal producerat utställningen Mysteriet med staden, där besökarna får se hur Lasse & Maja löser mysteriet med fem försvunna kommunalarbetare. Utrymme för eget detektivarbete ska också finnas. Utställningen berättar också om flera av Kommunals yrkesgrupper och deras arbete. Läs mer om utställningen här. Just nu kan du se utställningen på Upplandsmuséet i Uppsala, därefter på Regionmuséet i Kristianstad. Någon som har besökt utställningen? Vad tyckte du?

Bilder: SVT & LasseMajas detektivbyrå.

Inga kommentarer: